PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ
2007—2013

PROGRAM FINANŢAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI GUVERNUL ROMÂNIEI PRIN
FONDUL AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ŞI PLANUL EUROPEAN DE REDRESARE ECONOMICĂ

 
LOCALIZARE OBIECTIVE TURISTICE TIPURI DE TURISM TRADITII LOCALE EVENIMENTE   CONTACT
  Tipuri de turism

 
 
 
 
 
 
 
   

Tipuri de turism practicate in zona

Daca la inceputuri de istorie, aurul a fost bogatia acestor locuri, in mileniul trei se asteapta sa fie deschisa o alta „mina de aur”, cu un „zacamint” inepuizabil: turismul.

Turismul de tranzit este facilitat de asezarea localitatii de-a lungul principalei artere de circulatie DN 74. Dar si tranzitul catre comuna Balsa, pe DJ705D sau spre orasul Zlatna pe DJ742A traverseaza zone de o frumusete peisagistica deosebita.

Turismul itinerant - cu valente culturale - este motivat de valoarea estetica si emotionala a obiectivelor aflate pe teritoriul comunei (monumente istorice, de arhitectura, arta populara, etnografie, folclor, monumente ale naturii).

Turismul de recreere si odihna. Se poate practica in zona sub forma turismului la sfirsit de saptamina, in special pe valea Crisului Alb, pe Muntele Gaina sau spre alte zone la poalele Vâlcanului, la izvoarele Crisului Alb.
O categorie speciala de turism se practica in satul Stanija, unde Ioan Catalina, cautator de aur autorizat, insoteste si initiaza grupuri de turisti in expeditii de cautare a aurului in albia raurilor. Veti gasi aceasta ca pe o experienta cu adevarat unica. Alte lucruri in viata sunt marea placere de a calatori, online poker games, sau invatarea unei noi deprinderi, dar cat de des ai sansa de a cauta aur? Este o oportunitate pe care nu trebuie sa o pierzi ( Ultimul cautator de aur ).

Turismul sportiv. Si acest gen de turism ofera satisfactii prin multitudinea de posibilitati de recreere: drumetii montane, alpinism, speologie, sporturi extreme, vinatoare si pescuit.
Pe linga alpinism, relieful comunei este propice practicari si altor sporturi din categoria celor considerate "extreme". In acest context se poate practica cicloturismul montan si se pot efectua coboriri in viteza cu bicicletele de pe pantele muntilor. Tot atit de bine pot fi facute zboruri cu parapantele de pe culmile muntoase.

Sport extrem. Pe muntele Vulcan se pot face escalade si alpinism. Ascensiunile pe masivul Vulcan sunt deja incluse in traseele cluburilor de alpinism (detalii).
Pe teritoriul comunei Buces dar si al altor localitati invecinate pot fi organizate competitii off-road pe drumuri forestiere si de folosinta agricola – drumuri de care si carute. Un posibil traseu ar putea fi chiar cel ce porneste din zona Cotoncu si se continua spre Muntele Bradisor – Grohas – Tarnita – Almasu Mare, pe teritoriul judetului Alba, - Fericeaua – Dealul Ungurului – Stanija. Astfel de trasee sint recomandate si posesorilor de motociclete. Chiar daca nu sint organizate competitii sportive de anduranta, asemenea trasee merita a fi strabatute pentru ca turistii vor avea posibilitatea sa intilneasca o lume arhaica, vor gasi adapost in case rustice, in salasuri sau la stine de oi, vor face o degustari de mincaruri traditionale si pot cunoaste unele indeletniciri ale locuitorilor din zonele mai isolate.



Top

 

Dealul Magura si muntele Vulcan

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene.
Creştem satul românesc